316. Sårbar (39/365)

Idag pratade vi om hur man ska vara med varandra i klassen och hade läst om ett spännande sätt att få fram hur sår som inte syns utanpå oss gör ont ändå. Jag  hade ”preparerat” ett äpple genom att slå det i bänken några gånger och  tog sedan in båda i klassrummet. När jag visade upp de båda äpplena var de precis lika fina båda två. Till det ena sa vi dumma saker som ”Du är ful, du är dum, jag vill inte vara med dig” osv och till det andra sa vi snälla saker som ”Jag älskar dig,  du är fin och vacker” och  det fick till och  med en kram.

När alla hade fått säga sina ord sa jag att detta kunde vara två elever på väg till skolan, båda lika fina och  hela på utsidan. När jag först skalade ”snäll-äpplet” såg det fint och ljust ut, men när jag skalade äpplet vi varit dumma mot blev det alldeles tyst i klassrummet. Det var brunt, skadat och hade till och med en spricka i fruktköttet. ”Hur tror ni att det här känner sig?” frågade jag och alla kunde känna med det fula äpplet. Det var väldigt spännande att höra barnens resonemang och jag fick precis den önskade effekten på mina äpplen. Var rädda om varandra! ❤

FullSizeRender (2).jpg

12 tankar på “316. Sårbar (39/365)

  1. Så pedagogiskt och väldigt bra! Att visa så här gör det ju så mycket tydligare. Roligt att du kopplar fotoutmaningen till ditt arbete, det är alltid spännande att få veta mer om andras liv, man lär sig så mycket.

    Gillad av 1 person

    • Tack Anette, kul att du uppskattar mitt ”babblande” kring bilderna! Jag tycker om att skriva lite om mina bilder för jag gillar att läsa andras ”berättelser” om bilden ni lagt upp och livet runt omkring. Sen är det ju upp till var och en om man vill läsa det eller inte. 😉 Jag gillar även bilder helt utan text, där jag får tolka fritt och inte styras av det som skrivits. Det var verkligen tydligt för barnen hur de hade sårat äpplet och det väckte nog många tankar, precis som jag hade tänkt. Trevlig helg!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s