318: Tredelad (169/366)

Denna tårta bjöd vi på till midsommar. Den var uppskattad och väldigt god.  Måste bara köpa en löstagbar form som är rak i kanten,  så den blir lika snygg som på bilden jag såg. 🙂

IMG_7423

Recept för den som vill testa:

Jordgubbs-cheesecake

Botten:

400g digestivekex

150 g smält smör

  1. Krossa kexen, blanda i smöret, tryck ut ”sanden” i en ring med löstagbar kant. Kyl minst en timme.

 

Fyllning:

600 g rumstempererad färskost

500 g vispgrädde

150 g florsocker

1 dl kallt vatten

1 dl varm mjölk

20 g gelatin

Frön från en vaniljstång

300 g färska jordgubbar

  1. Blanda vattnet och gelatinet. Låt dra i 10 min.
  2. Blanda i gelatinmassan i den varma mjölken. Den kokar inte, men är varm. Låt stå en stund.
  3. Blanda färskost, florsocker och vaniljstången och tillsätt grädden. Vispa 5 min
  4. Blanda försiktigt i gelatinblandningen och öka sen hastigheten igen.
  5. Skär av toppen och dela jordgubbarna. Ställ dem sen i formen på den kalla kakan.
  6. Häll på fyllningen och skaka formen så att det blir en jämn yta.
  7. Låt kallna i kyl minst 6 tim, gärna över natten.

Gelé:

300 g frysta jordgubbar

1 dl kallt vatten

3 msk socker

  1. gelatin

 

  1. Blanda vatten och gelatin, låt stå 10 min.
  2. Sätt jordgubbar och socker i en kastrull och låt sjuda 5 min.
  3. Mixa jordgubbarna till en puré.
  4. Låt svalna 5 min och blanda i gelatinet.
  5. När det är rumstempererat hälls gelén över kakan.
  6. Låt kallna minst 2 tim.
  7. Låt den stå i rumstemperatur i ca 15 min så går det lättare att ta bort formen.
  8. Skär med en vass, gärna varm kniv och njut!

16 tankar på “318: Tredelad (169/366)

  1. Jag gillar att det ligger en bit på en tallrik bredvid. Tårtan ser väldigt god ut så den ska jag baka snart 🙂 tack för receptet!!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s