Denna tårta bjöd vi på till midsommar. Den var uppskattad och väldigt god. Måste bara köpa en löstagbar form som är rak i kanten, så den blir lika snygg som på bilden jag såg. 🙂
Recept för den som vill testa:
Jordgubbs-cheesecake
Botten:
400g digestivekex
150 g smält smör
- Krossa kexen, blanda i smöret, tryck ut ”sanden” i en ring med löstagbar kant. Kyl minst en timme.
Fyllning:
600 g rumstempererad färskost
500 g vispgrädde
150 g florsocker
1 dl kallt vatten
1 dl varm mjölk
20 g gelatin
Frön från en vaniljstång
300 g färska jordgubbar
- Blanda vattnet och gelatinet. Låt dra i 10 min.
- Blanda i gelatinmassan i den varma mjölken. Den kokar inte, men är varm. Låt stå en stund.
- Blanda färskost, florsocker och vaniljstången och tillsätt grädden. Vispa 5 min
- Blanda försiktigt i gelatinblandningen och öka sen hastigheten igen.
- Skär av toppen och dela jordgubbarna. Ställ dem sen i formen på den kalla kakan.
- Häll på fyllningen och skaka formen så att det blir en jämn yta.
- Låt kallna i kyl minst 6 tim, gärna över natten.
Gelé:
300 g frysta jordgubbar
1 dl kallt vatten
3 msk socker
- gelatin
- Blanda vatten och gelatin, låt stå 10 min.
- Sätt jordgubbar och socker i en kastrull och låt sjuda 5 min.
- Mixa jordgubbarna till en puré.
- Låt svalna 5 min och blanda i gelatinet.
- När det är rumstempererat hälls gelén över kakan.
- Låt kallna minst 2 tim.
- Låt den stå i rumstemperatur i ca 15 min så går det lättare att ta bort formen.
- Skär med en vass, gärna varm kniv och njut!
Snygg och god tolkning! Tack för recept!
GillaGilla
Tack och varsågod! 🙂
GillaGillad av 1 person
Ser verkligen gott ut.
GillaGilla
Det var den också. Jag rekommenderar den varmt. 🙂
GillaGilla
Ser ljuvligt gott ut. Cheescake är min absoluta favorit bland bakverk men har aldrig provat på att göra någon själv. Tackar för receptet 🙂
GillaGilla
Den var väldigt god och försvann i ett nafs. Testa, den är värd det. 🙂
GillaGilla
Ser gott ut, måste prövas! 🙂
GillaGilla
Gör det! Börja bara lite i tid, då den ska kylas mellan varven, men det är det värt. 🙂
GillaGilla
Tack för recept!! Kakan ser verkligt smaskig ut, detta måste prövas!
GillaGilla
Vassego! Bara testa, för det är värt besväret (och den var inte alls besvärlig).
GillaGilla
Oj vad det ser gott ut, tack för receptet, det ska testas! 🙂
GillaGilla
Den var väldigt god och det är värt att testa baka den. 🙂
GillaGilla
Snyggt att den var itu skuren.
GillaGilla
Tack! Den var mycket snyggare på den bild jag såg och denna är en mobilbild, men ni verkar ju ha sett det viktiga delarna i alla fall. God var den också! 🙂
GillaGillad av 1 person
Jag gillar att det ligger en bit på en tallrik bredvid. Tårtan ser väldigt god ut så den ska jag baka snart 🙂 tack för receptet!!!
GillaGilla
Prova att göra den, god och inte alls besvärlig, men tänk på att börja i tid. 🙂
GillaGilla