109: Hänger i luften (53/365)

På en utställning med mina elever om brott och straff såg vi denna skampåle.  En av dem tittade på den efter att jag förklarat vad det var och frågade sedan: ”Om man är för kort, får man då hänga i luften?” Jag hade inget svar på det,  men vi kom överens om att de nog fick stå på något för att bli nog lång. Bilden visar ”halskragen”.

skampåle

13 tankar på “109: Hänger i luften (53/365)

  1. Intressant bild och snyggt fotat. Det ser nästan ut som ringen hänger i luften.

    Brott och straff är alltid ett ämne som väcker känslor. När vi var i London besökte vi ett museum om tortyrredskap, det ångrar jag nästan att vi gjorde, för fy så hemsk människan är. Filmer och böcker kommer ju inte i närheten av det verkliga våldet som pågick och fortfarande pågår. Och du har en poäng i att attityder och liknande kan göra väldigt ont det också. Jag pratade med vår elvaåring om det i morse. Hon tyckte att ord också kan göra ont, men att det ändå är värre med fysiskt våld.

    Gilla

    • Du har en klok elvaåring, en det kanske beror på att hon har kloka föräldrar. 🙂 Det är helt galet hur elaka och otäcka vi kan vara fortfarande idag, men det ser så otäckt ut när man ser de gamla tortyrredskapen. Jag kan tänka mig att det var riktigt läbbigt i London! Inget du rekommenderar gissar jag?!

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s